felicitousweb (1)

Hoe een franchise-coffeeshopoperatie op te zetten

Facebook
Twitter
WhatsApp

 

Voordat ik antwoord geef, wil ik u een vraag stellen. Als je een dagje gaat winkelen, of het nu door je partner door de winkels wordt gesleept, gewillig of met tegenzin met je beste vriend, besteed je altijd minstens 30 minuten van je tijd en minstens £ 10 van je zuurverdiende geld ergens. Doen? contant geld?

Ik ben er vrij zeker van dat het in een coffeeshop is.

Tijdens recessies, wanneer designerwinkels leeg zijn en mensen zich wenden tot de goedkoopste supermarkten, is de dichtstbijzijnde coffeeshop elke dag van de week gevuld met betalende klanten.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat coffeeshop den haag een van de weinige retailsectoren in het VK is die de afgelopen acht jaar consequent met meer dan 15% per jaar zijn gegroeid. En volgens marktonderzoek van het bedrijf Allegra Consultancy zijn er prognoses dat het aantal branded coffeeshops in de komende 10 jaar zal verdubbelen.

Dus beginnende coffeeshopondernemers kunnen overwegen om vooruit te plannen om van een enkele coffeeshop naar een volledige franchiseorganisatie te gaan. Hier zijn zeven eenvoudige tips om u in de goede richting te wijzen.

Als je je eerste coffeeshop hebt geopend en op de lange termijn winstgevende deals hebt gesloten, heb je een succesvolle blauwdruk om meer winkels te openen. Met de tweede en derde winkel kunt u alle persoonlijke accenten brengen die uw klanten hebben betoverd. De derde winkel stelt u in staat om precies te weten wat werkt en die kennis door te geven aan anderen.

Met deze derde winkel naderen we het punt waarop we onze franchiseactiviteiten moeten gaan plannen. Op deze manier kunt u veel sneller opschalen en wordt het bedrijf gerund door leidinggevenden onder uw leiding, volgens strikte richtlijnen die door u zijn opgesteld. Gebruik alle kennis die je hebt opgedaan om je te concentreren op deze derde winkel terwijl je de parameters bepaalt voor je toekomstige franchisewinkel.

De overgang van een enkele winkel naar een franchisebedrijf betekent een verbreding van de kennisbasis van adviserende professionals op verschillende gebieden. U hebt de hulp nodig van meer gespecialiseerde professionals en u moet mogelijk van bankier, accountant, makelaar in onroerend goed en verkopers veranderen om uw bedrijf draaiende te houden. U moet uw bedrijf landelijk bekijken in plaats van regionaal.

Neem contact op met verschillende franchisebedrijven en coffeeshopbedrijven om informatiepakketten aan te vragen. De principes van franchising zijn vergelijkbaar voor elk product, en met deze informatie kunt u leren hoe u uw eigen franchisepakket kunt samenstellen en uzelf kunt beschermen met een juridisch strak contract.

Met een bewezen staat van dienst in het runnen van een succesvolle winkel, zullen verhuurders die commercieel vastgoed willen huren eerder een betere site aanbieden. Een verhuurder zal altijd liever een woning verhuren aan een reeds succesvol bedrijf dan aan een nieuwe franchise. Zorg er daarom voor dat de onderhuur altijd vermeld staat in een huurovereenkomst die u ondertekent.

Overweeg een consultant in te huren om contact te onderhouden met alle gelieerde ondernemingen, inclusief bankiers en makelaars in onroerend goed, namens uw franchisebedrijf en franchisenemers wanneer uw bedrijf het zich kan veroorloven. Uw franchisebedrijf is erg nieuw, maar totdat u het zich kunt veroorloven een professional in te huren, moet u zelf de rol van vastgoedadviseur op zich nemen. Dit verhoogt uw werklast, maar het kan een voordeel zijn omdat u elk detail van uw bedrijf kent en uiteindelijk kunt bepalen of de fulltime consultants die u inhuurt, voldoen aan de standaard en kwaliteit die u nodig heeft.

Als u meerdere franchises heeft, kunt u overwegen uw regio aan de beste operator te geven.